
4 personen
60+ minuten
Ingrediënten:
- 400 gr mager runderlappen in dobbelsteentjes gesneden
- 1 bakje kastanjechampignons, in kwarten gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 blik gepelde tomaten
- 2 of 3 zakjes Maggi Opkikker drinkbouillon rundvlees
- 1,5 dl rode wijn
- Provençaalse kruiden naar smaak
- kookzuivel light
Bereidingswijze:
- Bak in een braadpan met plantaardige bakspray in dobbelsteentjes gesneden mager rundvlees snel bruin.
- Voeg op het laatst de kastanjechampignons, klein gesneden paprika en een blik gepelde tomaten toe.
- Doe 2 of 3 zakjes suikervrije rundvlees instant soep (opkikkertje) en 1,5 dl rode wijn erbij. Zorg dat het vlees geheel bedekt is door het vocht en de groenten.
- Laat het gerecht ca. 2 uur op een heel klein vuur of een sudderplaatje sudderen.
- Proef of het vlees goed gaar is en maak het af met zout en peper, Provençaalse kruiden en een scheutje kookzuivel light.
Tip:
Serveer met rijst en groenten.