
4 personen
30 minuten
Ingrediënten:
- 400 gr rundertartaar
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 ui, gesnipperd
- 2 augurken van Kesbeke, in kleine stukjes
- 4 eetl. kappertjes, op waterbasis
- 2 theel. komijnzaad
- 4 takjes verse kervel, fijngehakt
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 2 eieren
- bakspray/olijfolie
- ijsberg sla
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Meng de rundertartaar met de ui, knoflook, stukjes augurk, kappertjes, komijn en kervel.
- Verdeel het vlees in vieren en maak er tartaartjes van.
- Breng ondertussen water aan de kook voor de eieren.
- Rooster de sneetjes volkorenbrood in een broodrooster.
- Kook de eieren voor ongeveer 8 minuten en laat schrikken in koud water. Snijd de eieren vervolgens in plakjes.
- Spray wat bakspray/olijfolie in een pan en verhit langzaam. Bak hierin de tartaartjes ongeveer 2 minuten per kant, tot ze mooi bruin zijn aan de buitenkant, maar rosé van binnen.
- Beleg de volkoren boterham met een blaadje sla, de tartaar en plakjes ei en bestrooi eventueel met wat peper en (een klein beetje) zout.