
4 personen
45 minuten
Ingrediënten:
- 400 gr rundergehakt
- 800 gr sperzieboontjes
- 200 gr zilvervlies rijst
- 2 eetl. olijfolie
- 1 of 2 Spaanse pepers
- 1 of 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 uien, in reepjes gesneden
- 2 gele paprika in reepjes gesneden
- 2 dl magere yoghurt
- nootmuskaat
- bonenkruid
- peper & zout
Bereidingswijze:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze kort tot ze beetgaar zijn.
- Doe olijfolie in pan of wok, bak het gehakt kruimelig, voeg Spaanse peper, knoflook, ui en paprika toe.
- Roer alles goed door elkaar en bak de ui glazig.
- Voeg de gekookte boontjes de yoghurt en het bonenkruid toe en roer alles goed door elkaar.
- Laat nog circa 10 minuten op laag vuur stoven. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Heb je vragen?
Wacht dan niet. Bel me, stuur me een e-mail of WhatsApp-bericht!