
4 personen
60+ minuten
Ingrediënten:
- 250 gr gerookte zalm of zalm snippers
- 600 gr prei
- 200 gr lente-ui
- 3 eieren
- 100 ml kookroom light
- 1 theel. nootmuskaat
- vers gemalen peper
- citroensap
- bakspray
Bereidingswijze:
- Was de prei en snijd deze in de lengte in dunne reepjes.
- Spoel de lente-ui af en snijd deze in kleine ringen.
- Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180°graden.
- Verhit de bakspray in een koekenpan en bak hierin de prei en de lente-uit 5 minuten op een zacht vuur.
- Haal de pan van het vuur en laat de groenten even afkoelen.
- Klop de eieren los met de kookroom light, roer de zalm en de gebakken groenten er doorheen.
- Breng op smaak met versgemalen peper, nootmuskaat en eventueel een beetje citroensap.
- Spray een quiche-of springvorm in met de bakspray.
- Giet het mengsel in de vorm.
- Zet de vorm 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180° graden.
- Haal de vorm uit de oven en laat 5-10 minuten afkoelen.
- Verdeel de quiche in 4 gelijke porties.
- Serveer het gerecht direct.