
4 personen
30 minuten
Ingrediënten:
- 2 aubergines
- 5 stengels bleekselderij
- 2 uien
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 potje groene olijven op water, uitgelekt.
- 1 biologische citroen
- Scheutje rode wijnazijn
- 2 eetl. Kappertjes
- 15 gr verse basilicum
- Frylight bakspray / olijfolie
- Peper
Bereidingswijze:
- Boen de citroen grondig. Droog het af en rasp de schil van de halve citroen.
- Snijd de aubergines in blokjes van 1cm.
- Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
- Halveer de uien en snijd ze in dunne boogjes.
- Bak de aubergine in een grote koekenpan/braadpan met de bakspray/druppels olie tot het goudbruin en gaar is.
- Voeg ui en bleekselderij toe. Bak dit ca. 5 min.
- Voeg tomatenblokjes, olijven, geraspte citroenschil en rode wijnazijn toe.
- Breng het aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur stoven.
- Controleer na een kwartier of de bleekselderij bijna gaar is. Doe dan de kappertjes erbij.
- Snijd ondertussen de basilicumblaadjes grof.
- Is het geheel gaar. Haal het van het vuur af en breng het op smaak met peper.
- Strooi de basilicum erover.
Tip:
Caponata is lekker bij gegrilde vis en couscous