
4 personen
35 minuten
Ingrediënten:
- 3 rode uien, waarvan 1 gesnipperd en 2 in partjes
- Bakspray/olijfolie
- 3 tenen knoflook, geperst
- 160 gr ongekookte volkoren bulgur
(verkrijgbaar bij natuur- of reformwinkel) - 500 ml tuinkruidenbouillon
- 300 gr kerstomaatjes
- 1 1/2 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theel. kaneel
- 2 theel. sambal oelek
- 300 gr verse spinazie
- 15 gr verse muntblaadjes
- 1 eetl. pijnboompitten
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 225° Celsius. Vet een ovenschaal licht in met bakspray/olijfolie. Doe de partjes rode ui samen met de kerstomaatjes, 1½ teen knoflook, de balsamicoazijn, het kaneel, zoetstof en sambal oelek in de ovenschaal. Roer alles door elkaar en zet de schaal in de oven voor 15-20 minuten.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit hierin de gesnipperde rode ui en de rest van de knoflook voor 2 minuten. Roer de bulgur erdoor en bak deze mee tot de korrels beginnen de glanzen. Voeg de bouillon toe en laat het geheel in 20 minuten zachtjes gaar stoven.
- Verhit ondertussen wat Pem bakspray/olijfolie in een pan en bak hierin de pijnboompitten tot ze lekker knapperig zijn. Schep ze vervolgens op een bordje. Bak dan in dezelfde pan de spinazie en munt tot de blaadjes beginnen te slinken. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de bulgur in diepe borden en verdeel het gekaramelliseerde tomaten-uien mengsel erover.
Heb je vragen?
Wacht dan niet. Bel me, stuur me een e-mail of WhatsApp-bericht!