
4 personen
30 minuten
Ingrediënten:
- 400 gr broccoli
- 250 gr champignons
- 25 gr blauwschimmelkaas
- 250 ml magere yoghurt
- 1 teentje knoflook
- versgemalen peper
- 2 eetl. gehakte bieslook
- 25 gr pijnboompitten
- 2 eetl. olijfolie
- zout
Bereidingswijze:
- Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stelen en snijd een klein stukje van de onderkant. Snijd dikke stelen enkele keren in de lengte door.
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Verkruimel de kaas. Roer de kruimels door de yoghurt en voeg het geperste teentje knoflook erbij.
- Breng op smaak met versgemalen peper en bieslook.
- Kook de broccoliroosjes en -stelen in iets gezouten water in ongeveer 4 minuten beetgaar. Laat de groente uitlekken en afkoelen.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan lichtbruin. Schep ze uit de pan in een kommetje.
- Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de plakjes champignons in enkele minuten op een vrij hoog vuur lichtbruin en knapperig.
- Schep ze in een kom en bestrooi ze met een beetje zout. Verdeel de broccoli en champignons over vier bordjes. Houd in het midden een opening.
- Schep de yoghurtdressing in deze opening.
- Bestrooi de salade met pijnboompitten.
Eet er bijvoorbeeld crackers bij.
Tip:
Ideaal als voorgerecht.