1. Recepten >
  2. Soepen >
  3. Tomatensoep met een twist
4 personen
60 minuten

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui, paprika, courgette, tomaten, bleekselderij en knoflook in stukjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de de ui en paprika bruin.
  3. Bak de courgette even mee.
  4. Voeg de knoflook, bleekselderij en de tomaten toe en bak deze even mee.
  5. Roer de tomatenpuree, gepelde tomaten, zout, peper en paprikapoeder er door.
  6. Bind de takjes rozemarijn en tijm bij elkaar en voeg deze toe.
  7. Schenk het water erbij en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
  8. Haal de kruiden uit de pan en pureer de soep met een staafmixer.
  9. Snijd de cherrytomaatjes door midden en grill ze in de grillpan met wat zeezout.
  10. Snijd de lente-ui in ringetjes.
  11. Schep de soep in soepborden en verdeel de cherrytomaatjes en lente-ui over de borden.