
4 personen
60+ minuten
Ingrediënten:
- 250 gr kipfilet (2 stuks)
- 1 ui in ringen
- 4 tenen knoflook in plakjes gesneden
- 2 liter kippenbouillon (suikervrij)
- 3 laurierblaadjes
- 2 eetl. Kikkoman sojasaus
- 1 theel. laos
- 1/2 theel. gemberpoeder of 1 cm verse gember
- peper uit de molen
- 200 gr kastanjechampignons in plakjes
- 1/2 prei in ringen gesneden
- 80 gr zilvervliesrijst
- 4 hardgekookte eieren
- 100 gr taugé
- 1 theel. sambal oelek
Bereidingswijze:
- Doe de kipfilets in een pan met bouillon, knoflook, ui, gember, laos, sojasaus, sambal, laurierblaadjes, Kikkoman en breng aan de kook.
- Laat 45 minuten met de deksel zachtjes koken.
- Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
- Wanneer de kip gaar is, fijn snijden en toevoegen aan de soep.
- Voeg de champignons, prei en taugé toe en laat dit 1 minuut zachtjes koken.
- Breng de soep op smaak met peper.
- Vul de soepkommen of borden met de soep.
- Garneer het met de rijst, gehalveerde hardgekookte eieren.
- Serveer een bakje sambal apart erbij.
Tip:
- De helft van de kip kan vervangen worden door garnalen of scampi's. Voeg deze de laatste 5 minuten van het koken toe.
- Een vers rood pepertje in dunne ringen gesneden kan toegevoegd worden in plaats van de sambal.
Heb je vragen?
Wacht dan niet. Bel me, stuur me een e-mail of WhatsApp-bericht!