
4 personen
45 minuten
Ingrediënten:
- 1 kleine oranje pompoen
- 3 uien
- 4 eieren
- 400 ml water
- 4 volkoren boterhammen
- 4 eetl. magere yoghurt
- 1/2 prei
- 4 theel. kerriepoeder
- 1 theel. chilivlokken
- 2 theel. korianderpoeder
- 1 theel. gemberpoeder
- 1 eetl. gedroogde tijm
- 4 eetl. diepvries peterselie
Bereidingswijze:
- Snijd de pompoen in plakken en verwijder schil en zaadlijsten. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes.
- Snipper de uien.
- Fruit de uien met kerriepoeder tot het zacht is.
- Voeg pompoenblokjes, korianderpoeder, chilivlokken, gemberpoeder, tijm en water toe. Laat het ca. 20 minuten koken.
- Maak ondertussen de prei schoon en snijd deze in halve ringen.
- Kook de eieren hard in ca. 8 minuten.
- Pureer de soep als de pompoen gaar is.
- Voeg de prei toe en laat nog 5 minuten koken.
- Rooster het brood.
- Pel ondertussen de eieren en prak ze klein.
- Schep de soep in een bord. Doe 1/4 van
het ei op de soep. Maak met 1 eetl. yoghurt een mooie “swirl” in de soep. - Bestrooi het met diepvries peterselie.
- Serveer direct met een geroosterde boterham.
Tip:
Je kunt ook pompoen uit het diepvriesvak gebruiken.