Maak een afspraak via 06 44 09 70 48 of rebecca@mylifeslim.com

  1. Recepten >
  2. Soepen >
  3. Pompoensoep
4 personen
45 minuten

Bereidingswijze:

  1. Snijd de pompoen in plakken en verwijder schil en zaadlijsten. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes.
  2. Snipper de uien.
  3. Fruit de uien met kerriepoeder tot het zacht is.
  4. Voeg pompoenblokjes, korianderpoeder, chilivlokken, gemberpoeder, tijm en water toe. Laat het ca. 20 minuten koken.
  5. Maak ondertussen de prei schoon en snijd deze in halve ringen.
  6. Kook de eieren hard in ca. 8 minuten.
  7. Pureer de soep als de pompoen gaar is.
  8. Voeg de prei toe en laat nog 5 minuten koken.
  9. Rooster het brood.
  10. Pel ondertussen de eieren en prak ze klein.
  11. Schep de soep in een bord. Doe 1/4 van
    het ei op de soep. Maak met 1 eetl. yoghurt een mooie “swirl” in de soep.
  12. Bestrooi het met diepvries peterselie.
  13. Serveer direct met een geroosterde boterham.

Tip:
Je kunt ook pompoen uit het diepvriesvak gebruiken.