Maak een afspraak via 06 44 09 70 48 of rebecca@mylifeslim.com

  1. Recepten >
  2. Soepen >
  3. Knolselderijsoep met specerijen
6 personen
50 minuten

Bereidingswijze:

  1. Snijd de knolselderij in blokjes.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Hak de gemberwortel fijn.
  4. Maal in de vijzel het korianderzaad, komijnzaad en de chilivlokken tot het heel fijn is.
  5. Doe in een soeppan een beetje olie en verwarm het.
  6. Bak hierin de gemalen kruiden op laag vuur tot het lekker gaat geuren.
  7. Voeg de ui toe en laat met deksel 5 minuten fruiten.
  8. Voeg gember en knoflook toe en laat 1 minuut meebakken.
  9. Doe de knolselderij en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  10. Laat de soep 20 minuutjes zachtjes koken.
  11. Als de knolselderij gaar is, kan de soep gepureerd worden.
  12. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  13. Schep de soep in de borden en doe er dan een theelepeltje crème fraîche light in. 

Tip:
Voor de liefhebbers kun je een paar korianderblaadjes op de soep leggen.