
2 personen
20 minuten
grediënten:
- 4 trostomaten
- 1 pak gezeefde tomaten
- 250ml water
- 2 eetl. 0% appelmoes of een ½ appel geraspt
- 2 eieren
- 2 tenen knoflook
- 100 gr taugé
- 100 gr champignons
- 1 ui
- 1 lente-ui
- 2 cm gemberwortel
- 1 eetl. azijn
- 2 eetl. Kikkoman sojasaus
- 80 gr volkoren noedels
- 2 eetl. arachideolie
Kereidingwijze
- Pel en snipper de knoflook en het ui.
- Maak de gember schoon en rasp het fijn.
- Verhit 1 eetl. olie in een soeppannetje en fruit hierin ui, knoflook en gember.
- Ondertussen maak je de champignons schoon en snijd deze in fijne plakjes.
- Was de taugé.
- Snijd de trostomaten in kleine stukjes.
- Snijd de lente-ui in diagonale schijfjes
- Klop de eieren los.
- Voeg de champignons toe in de soeppan en laat kort mee bakken.
- Doe de gezeefde en verse tomaten, azijn, water, appel(moes) en Kikkoman in de soeppan.
- Verhit 1 eetl. olie in een pan om de omelet te bakken.
- Voeg de noedels en taugé toe aan de soep en kook ze max 4 minuten.
- Snijd ondertussen de omelet in reepjes.
- Schep de soep in een kom en serveer de omelet reepjes en lente-ui erop.
Voor toegestane hoeveelheden, zie richtlijnen PDS.