
4 personen
45 minuten
Ingrediënten:
- 200 gr volkoren pasta
- 1/2 bakje snoeptomaatjes
- verse bieslook
- 1 klein bekertje crème fraîche light of 2 eetl. zuivelspread light
- 2 eetl. pijnboompitjes
- Italiaanse kruiden
- cajun kruiden of paprika poeder
- versgemalen peper
- 200 gr gerookte achterham
- 1 rode en gele paprika
- 2 courgettes
- 1 ui
- 75 gr rucola
Bereidingswijze:
- Pasta koken volgens aanwijzingen op de verpakking. Paprika, courgette en ui wokken met olijfolie en Italiaanse kruiden.
- Crème fraîche mengen met een eetlepel water, Italiaanse kruiden en cajun kruiden totdat hij op smaak is. Pasta af laten koelen en daarna mengen met de crème fraîche dressing.
- Ham in reepjes snijden en ook door de pasta mengen.
- De afgekoelde groenten toevoegen aan de pasta.
- Snoeptomaatjes halveren en toevoegen aan de pasta.
- Pijnboompitjes toevoegen (pijnboompitjes van te voren even in een warme koekenpan roosteren).
- Gehakte bieslook toevoegen en de pastasalade eventueel nog meer op smaak brengen met kruiden.
- Als laatste de gehakte rucola toevoegen.
Tip:
Ideaal voor een picknick.
Heb je vragen?
Wacht dan niet. Bel me, stuur me een e-mail of WhatsApp-bericht!