
2 personen
50 minuten
Ingrediënten:
- 200 gr kipfilet in blokjes
- 1 eetl. Kikkoman sojasaus
- 1 theel. vloeibare stevia
- 2 teentjes knoflook
- paprikapoeder
- 3 tomaten in stukjes
- 2 uien in kleine stukjes
- 10 champignons in plakjes
- cayennepeper
- kopje bouillon (Opkikker)
- 200 gr gekookte zilvervliesrijst
- bakspray
Bereidingswijze:
- Marineer de kipblokjes met de Kikkoman sojasaus, de zoetstof, paprikapoeder en 1 teentje geperste knoflook en laat dit een half uur marineren.
- Rijg het vlees aan stokjes.
- Bak de saté +/- 2 x 5 minuten om en om onder een hete grill of in de grillpan licht ingevet met bakspray.
- Bak ondertussen in een andere pan de uien.
- Doe er daarna de champignons bij en bestrooi met cayennepeper en paprikapoeder.
- Doe er dan de tomaten en de laatste teen knoflook uitgeperst bij en bak nog even door. Doe er eventueel wat water of bouillon bij.
- Bak de rijst even op in een antiaanbakpan en doe er tijdens het bakken 1-2 lepels bouillon bij.
- Serveer het geheel met een frisse salade.
Heb je vragen?
Wacht dan niet. Bel me, stuur me een e-mail of WhatsApp-bericht!