
2 personen
60 minuten
Ingrediënten:
- 500 gr Chinese kool
- 200 gr kipfilet
- 150 gr verse ananas
- 80 gr zilvervliesrijst
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 eetl. Kikkomansaus
- 1 eetl. tomatenpuree
- 1 theel. citroensap
- 1 teentje knoflook
- arachide olie
- peper
Bereidingswijze:
- Om de marinade goed te laten intrekken in de kipfilet is het handig deze in een diepvrieszak te maken. Plaats de diepvrieszak in een bakje of kom en maak hierin de marinade.
- Pers de knoflook uit boven de zak. Voeg de citroensap, tomatenpuree, Kikkoman en wat peper toe.
- Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in de zak. Sluit de zak met zo min mogelijk lucht en masseer de marinade even in de kip.
- Plaats de zak met kip en marinade voor minstens een half uur in de koelkast.
- Was ondertussen de Chinese kool en de lente-uitjes.
- Snijd de Chinese kook in repen.
- Snijd de lente-uitjes in schuine grove stukken.
- Snijd de verse ananas in kleine blokjes.
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Schep de kipfilet uit de marinade en bewaar de marinade om saus te maken.
- Breng de marinade aan de kook en voeg de ananas toe. Laat dit een paar minuten koken.
- Roerbak de Chinese kool tot het beetgaar is.
- Bak in een andere pan de kipfilet gaar. Voeg op het laatst de lente-uitjes toe.
- Serveer de rijst met kip, groenten en saus met ananas.
Heb je vragen?
Wacht dan niet. Bel me, stuur me een e-mail of WhatsApp-bericht!