
2 personen
30 minuten
Ingrediënten:
- 300 gr gesneden boerenkool
- 80 gr spaghetti
- 4 eetl. olijfolie
- 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
- 1 rode peper, fijngesneden
- 3 tomaten in plakjes gesneden
- geraspte 20+ kaas
- azijn
- peper
Bereidingswijze:
- Kook de boerenkool ca 8 minuten in ruim water. Giet de boerenkool af in een vergiet en laat de groente uitlekken.
- Kook intussen de spaghetti volgens de verpakking beetgaar.
- Maak ondertussen in een schaal een salade van tomaten, azijn en peper.
- Giet de spaghetti af, maar bewaar enkele eetlepels kookvocht.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en chilipeper op middelhoog vuur tot de knoflook goudgeel begint te kleuren.
- Voeg de boerenkool toe en roer het geheel goed door elkaar en laat het enkele minuten zo stoven.
- Schep de spaghetti en wat van het kookvocht door de boerenkool en laat alles goed warm worden.
- Serveer de kaas apart erbij.
Tip:
Boerenkool uit de diepvries is het hele jaar verkrijgbaar en gemakkelijk te verwerken in dit gerecht.
Heb je vragen?
Wacht dan niet. Bel me, stuur me een e-mail of WhatsApp-bericht!