
4 personen
40 minuten
Ingrediënten:
- 160 gr ongekookte volkoren penne
- 20 gr pesto
- 250 gr cherrytomaatjes
- 250 gr champignons
- 1 bol mozzarella light
- 1 courgette
- handje geraspte kaas 20+
- bakspray of olijfolie
- handje of meer rucola
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook ondertussen de volkoren penne zoals staat beschreven op de verpakking.
- Snijd de courgette in kleine blokjes en de champignons in vieren.
- Verhit de olie in een wokpan en bak de courgette.
- Voeg de champignons toe en bak deze kort mee.
- Giet het kookvocht uit de wok of laat de groenten uitlekken in een vergiet.
- Voeg de pesto toe aan de groenten.
- Laat de penne goed uitlekken en schep door het pestomengsel.
- Halveer de cherrytomaatjes en meng dit ook door de pasta en groenten.
- Breng het eventueel op smaak met zout en peper.
- Vet de ovenschaal in en doe de helft van het pasta/pestomengsel hier in.
- Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel de helft over de pesto. Doe de rest van het pastamengsel erover en eindig met de mozzarella.
- Bestrooi het met een beetje kaas en bak de ovenschotel in ongeveer 5-10 minuutjes in de oven.
- Serveer de rucola ernaast, of garneer de ovenschotel hiermee.
Heb je vragen?
Wacht dan niet. Bel me, stuur me een e-mail of WhatsApp-bericht!