
4 personen
45 minuten
Ingrediënten:
- 8 meergranen wraps (Whole wheat) minimaal 5 gr vezels
- 2 groene paprika
- 2 rode paprika
- 2 ui
- 4 tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 300 gr rundergehakt of tartaargehakt
- verse peterselie
- 1 rode peper naar smaak of sambal
- zwarte peper uit de molen
- zout
- 4 tomaten
- 1 komkommer
- ijsbergsla
- knoflooksaus light of Griekse 0% yoghurt met knoflook of Euroma kruidenboterkruiden
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de paprika ‘s, tomaten, ui en knoflook zo fijn mogelijk, dit kan bijvoorbeeld ook met een keukenmachine.
- Snijd de rode peper en peterselie fijn.
- Meng de gesneden ingrediënten door het gehakt en breng dit op smaak met peper en zout.
- Besmeer de wraps met het gehaktmengsel zodat een dun laagje op de wrap ontstaat.
- Bak de wraps 8 tot 10 minuten in de oven. De Turkse pizza wordt het lekkerste als de wraps niet op elkaar liggen.
- Snijd de groenten voor de topping.
- Beleg de Turkse pizza’s voor het serveren met groenten en knoflooksaus en rol hier een wrap van.
Tip:
Vul desgewenst aan met extra salade.
2 kleine wraps per persoon of volgens PDS.
Fijngesneden rode kool kan je ook prima toevoegen aan de groenten in de wrap.