
6 personen
45 minuten
Ingrediënten:
- 300 gr magere kwark
- eieren
- 280 gr volkoren meel (rogge, spelt, mengsel)
- 1 zakje bakpoeder
- 3 theel. Italiaanse kruiden
- snufje zout en peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Meng de eieren en de kwark
- Meng met je handen (of mixer met deeghaken) het volkoren meel, bakpoeder en de Italiaanse kruiden. Voeg het ei/kwark mengsel toe en mix 4 minuten met de mixer met deeghaken tot een klontvrij deeg.
- Rol met je handen een rol van het deeg en snij in 6 gelijke delen. Maak hier bolletjes van. Evt wat volkoren meel gebruiken tegen het "plakken". Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de pizzabollen 30 minuten op 180ºC.
Tip:
Voeg wat andere kruiden/specerijen toe, zoals chilivlokken, paprikapoeder, knoflook, tijm etc. aan het deeg.
Max. 1 broodje. Zie richtlijnen PDS.
De bollen zijn geschikt om in te vriezen.
Heb je vragen?
Wacht dan niet. Bel me, stuur me een e-mail of WhatsApp-bericht!