
2 personen
15 minuten
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 2 eetl. Hüttenkäse ( evt. te vervangen door magere kwark)
- 1 eetlepel bieslook, fijn gesneden
- peper en zout
- 1 snufje kerriepoeder
- 1/2 tot 1 theelepel Sambal Oelek ( naar eigen smaak)
Bereidingswijze:
- Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze. Hak de eieren vervolgens fijn.
- Meng de Hüttenkäse met de stukjes ei en fijngeknipte bieslook door elkaar. Breng het geheel verder op smaak met de sambal, peper, zout en een snufje kerriepoeder.
- Smeer de salade op uw volkoren cracker met wat rauwkost zoals sla en radijs.
Tip:
- Meng kleine stukjes augurk door de salade heen.
- Meng kleine stukjes zilveruitjes door de salade heen.
- Meng in plaats van een theelepel kerriepoeder een theelepel mosterd of theelepel paprikapoeder door de salade heen voor een andere smaak.
- Ook een lekkere variant is eiersalade met pesto! Vervang de bieslook door 2 blaadjes basilicum ( fijngesneden) en in plaats van de kerriepoeder en sambal, voeg je een theelepel pesto toe.
Heb je vragen?
Wacht dan niet. Bel me, stuur me een e-mail of WhatsApp-bericht!