
4 personen
60+ minuten
Ingrediënten:
- 400 gr magere runderlappen
- 160 gr zilvervliesrijst
- 1 kg broccoli
- 125 ml water
- verse gemberwortel 2-4 cm
- 1 rode peper
- 5 limoenblaadjes (diepvries)
- 2 eetl. Kikkoman
- arachideolie
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in blokjes, zo groot als dobbelsteentjes.
- Verwarm de olie, zodat het vlees meteen dichtschroeit. Verlaag de temperatuur als je denkt dat het te heet is.
- Maak de gember schoon en snijd deze fijn.
- Pel de knoflook en hak deze klein.
- Snijd de peper in halve ringetjes.
- Zodra het vlees mooi bruin is, voeg je de gember, peper en knoflook toe en bak je deze een paar minuten mee.
- Voeg het water, sojasaus en limoenblaadjes toe.
- Stoof het vlees minimaal 2-3 uur.
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Maak de broccoli schoon, snijd het in roosjes. Schil de stelen en snijd deze in blokjes. Kook de broccoli beetgaar.
- Verwijder de limoenblaadjes.
- Serveer de rijst, broccoli en vlees in een gezellig kommetje.
Tip:
In een slowcooker of Ecostoof kan je het vlees extra langzaam en lang laten garen. Dat maakt het vlees een stuk lekkerder.