
4 personen
45 minuten
ngrediënten:
- 200 gr volkoren penne (pasta)
- 350 gr bloemkool, in kleine roosjes
- 1 courgette, in stukken
- 1 duobakje portobello champignons, in plakken
- 2-3 eetl. olijfolie extra vierge met basilicum
- 150 ml griekse yoghurt 0% vet
- 3 eieren
- 75 gr 20+ kaas, geraspt
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Meng de bloemkoolroosjes in een bakblik met de courgette, de portobello’s en de olijfolie. Strooi er (zee)zout en (versgemalen) peper over. Bak de groenten in de oven in 20-25 minuten gaar en bruin.
- Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak.
- Roer in een kom de yoghurt los met de eieren en 50 g kaas, voeg zout en peper naar smaak toe.
- Voeg een soeplepel kookvocht van de pasta toe en roer alles tot een gladde saus.
- Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Verwarm het geheel al roerende op heel zacht vuur tot de saus begint te binden.
- Verdeel de pasta met saus over 4 kommen en schep de geroosterde groenten erover. Bestrooi met de rest van de kaas.