
4 personen
45 minuten
Ingrediënten:
- 160 gr volkoren spaghetti
- 300 gr rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 2 uien
- 2 zoete puntpaprika’s
- 400 gr champignons
- 70 gr tomatenpuree
- 400 gr tomatenblokjes
- 3 eieren
- 2 theel. Italiaanse kruiden
- 0,5 theel. cayennepeper
- zout en peper
- 1 theel. uienpoeder
- 125 gr crème fraîche light
- 30+ geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de spaghetti 4 minuten korter dan op de verpakking staat.
- Snipper de uien en knoflook en fruit deze in olijfolie.
- Snijd ondertussen de andere groenten ook klein.
- Voeg gehakt toe aan de uien en knoflook en bak dit tot het gaar is. Doe dan alle groenten en kruiden erbij.
- Voeg dan de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Laat het ongeveer 5 minuten op laag vuur pruttelen.
- Kluts de eieren met een heel klein beetje geraspte kaas en voeg deze toe aan het gehaktmengsel.
- Spray de springvorm in met bakspray en schep alles in de springvorm.
- Verdeel de crème fraîche light over de taart en strooi nog zuinig wat geraspte kaas over de bovenkant en de spaghetti taart kan de oven in voor 20-30 minuten.