
4 personen
45 minuten
Ingrediënten:
- 160 gr volkorenpasta
- 1 bak (kastanje)champignons
- 1 courgette
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- handje pijnboompitjes
- 250 gr magere kwark
- 400 gr kipfilet
- 500 gr verse bladspinazie
- Italiaanse kruiden
- peper
- zout
- cayennepeper
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Snijd de champignons in plakjes. Snipper de uien en de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in grove stukken en de courgette in plakjes van een halve centimeter.
- Laat de pijnboompitjes in een droge koekenpan bruin worden en zet ze apart. Kook de pasta en houdt deze warm. Laat een grillpan heet worden. Snijd een teentje knoflook door de helft en wrijf de grillpan hier mee in, bestrijk de bodem vervolgens met een beetje olijfolie en bak hierin de courgettes aan beide zijden mooi bruin. Haal ze uit de pan en leg ze op een stukje keukenrol.
- Kruid de kipfilet met (zee)zout, peper, cayennepeper en bestrijk de grillpan weer licht in met olijfolie en bak de kipfilet aan beide zijden mooi bruin. Bestrijk ondertussen een wokpan licht in met olijfolie en bak hierin de champignons aan. Doe er de uitjes en knoflook bij en laat even meebakken. Doe er vervolgens de spinazie bij en schep voorzichtig door elkaar tot de spinazie flink geslonken is. Doe de kwark erbij en schep alles goed door elkaar. Kruiden naar smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Warm de plakken courgette nog even bij de kip in de pan op.
- Maak de (verwarmde) borden in de keuken op door eerst de pasta op te scheppen, vervolgens daarop de spinazie met een lepel van de saus. Leg daarop de plakken courgette en dan de stukjes kip en strooi de pijnboompitjes
- Direct opdienen.
Tip:
Een groene salade past er mooi bij.