
2 personen
45 minuten
Ingrediënten:
- 1 varkenshaas van 200 gr
- paar takjes verse basilicum
- 3 tenen knoflook
- 5 gedroogde tomaten op olie, fijngesneden
- 7 zwarte olijven, ontpit, op waterbasis, fijngesneden
- 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
- versgemalen zwarte peper
- 3 plakken gegrilde ham
- 80 gr ongekookte volkoren pasta
- 400 gr wilde spinazie
- bakspray/olijfolie
Bereidingswijze:
- Maak met de vijzel een pasta van de fijngesneden tomaten, olijven en 1 teen knoflook. Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor heen.
- Snijd de varkenshaas in de lengte open en leg op een helft blaadjes verse basilicum. Schep hierop het tomaat-olijvenmengsel op en leg daarop weer een laag basilicumblaadjes.
- Wikkel de ham om de varkenshaas en prik hem vast met de prikkers of met het bindtouw.
- Bereid de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de gebruiksverpakking.
- Verhit ondertussen wat bakspray/olijfolie in een pan. Bak hierin de varkenshaas op middelhoog vuur gaar. Neem het vlees uit de pan en laat het 8 minuten rusten in aluminiumfolie.
- Verhit in een andere pan wat bakspray/olijfolie en fruit hierin 2 teentjes geperste knoflook voor 1 minuut. Voeg daarna de spinazie toe en bak deze mee tot deze gaat slinken.
- Snijd de varkenshaas in plakken van 2 centimeter dik en serveer de plakken op een bedje van volkoren pasta met daarnaast de wilde spinazie.