
4 personen
45 minuten
Ingrediënten:
- 300 gr zilvervliesrijst
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 2 groene paprika’s
- 250 gr kastanjechampignons
- 300 gr varkenshaas
- 2 eetl. paprikapoeder
- bakspray of olijfolie
- 2 theel. karwijzaad
- 2 eetl. tomatenpuree
- 400 ml tomatenblokjes
- 200 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 125 ml zure room
- 1 bosje bladpeterselie
Bereidingswijze:
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove blokjes.
- Snijd de champignons in vieren.
- Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en snijd de varkenshaas in blokjes. Meng de varkenshaas met het paprikapoeder en een scheutje olijfolie.
- Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de varkenshaas in circa 5 minuten rondom goudbruin.
- Haal de varkenshaas uit de pan en leg op een bordje.
- Bak de uien, knoflook, rode peper, paprika’s en het karwijzaad circa 2 minuten in de pan van de varkenshaas.
- Voeg de champignons toe en bak circa 4 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut.
- Voeg de tomatenblokjes, het water en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook.
- Roer de varkenshaas en de zure room erdoor en warm circa 2 minuten goed door.
- Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Verdeel de rijst en de boswachtergoulash over borden en strooi de peterselie eroverheen.
- Serveer er eventueel nog kort gekookte broccoli bij. Houd rekening met je Persoonlijk Dag Schema in verband met de hoeveelheden.
Tip:
In plaats van varkenshaas kan je ook kipfilet gebruiken.
Heb je vragen?
Wacht dan niet. Bel me, stuur me een e-mail of WhatsApp-bericht!