
4 personen
50 minuten
Ingrediënten:
- 400 gr zalmfilet
- olijfolie
- mespunt venkelzaad
- mespunt paprikapoeder
- 2 takjes peterselie
- 2 takjes dille
- 1 citroen
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200graden.
- Leg de zalm in een ovenschaal en druppel er wat olijfolie overheen.
- Snijd de peterselie en de dille fijn.
- Strooi de venkelzaad, paprikapoeder, dille en peterselie over de zalm en wentel de zalm er doorheen.
- Halveer de citroen en leg deze bij de zalm in ovenschaal.
- Laat het 15 minuten intrekken.
- Bak de zalm in de oven in ca. 20 minuten gaar.
- Knip de citroen uit over de zalm. Let op: het is heet, dus gebruik een tang of een paar ovenhandschoenen.
Tip:
Serveer de zalm met pasta en een groene salade.