
4 personen
60 minuten
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 puntpaprika
- 2 tenen knoflook
- 2 tomaten
- 1 stengel bleekselderij
- 1/2 courgette
- 1 groot blikje tomatenpuree
- 1 blik gepelde (Roma) tomaten
- 1 theel. zeezout
- peper uit de molen
- 1 eetl. paprikapoeder
- 1 takje rozemarijn
- 3 takjes tijm
- 1 eetl. olijfolie
- 1/2 liter water
- 1 lente-ui
- 12 cherrytomaatjes
Bereidingswijze:
- Snijd de ui, paprika, courgette, tomaten, bleekselderij en knoflook in stukjes.
- Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de de ui en paprika bruin.
- Bak de courgette even mee.
- Voeg de knoflook, bleekselderij en de tomaten toe en bak deze even mee.
- Roer de tomatenpuree, gepelde tomaten, zout, peper en paprikapoeder er door.
- Bind de takjes rozemarijn en tijm bij elkaar en voeg deze toe.
- Schenk het water erbij en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
- Haal de kruiden uit de pan en pureer de soep met een staafmixer.
- Snijd de cherrytomaatjes door midden en grill ze in de grillpan met wat zeezout.
- Snijd de lente-ui in ringetjes.
- Schep de soep in soepborden en verdeel de cherrytomaatjes en lente-ui over de borden.