
4 personen
20 minuten
Ingrediënten:
- 1 zak Italiaanse roerbakmix (ca. 400 gr en zonder wortel)
- 2 blikken tomatenblokjes
- 2 groentebouillonblokjes
- 150 gr pangasiusfilet
- 100 gr garnalen
- 100 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie of bakspray
- 3 takjes basilicum
- 1 eetl. gedroogde oregano
- peper
- 1 liter water
Bereidingswijze:
- Snijd de pangasius in reepjes.
- Snijd de basilicum fijn.
- Verhit in een soeppan de olie of bakspray. Pers de knoflook uit in de pan en bak deze ongeveer 1 minuut.
- Doe de roerbakmix erbij en bak het 5 minuten mee.
- Blus het met de wijn.
- Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe en 1 liter water.
- Laat het 10 minuten zachtjes koken.
- Zet de soep op een laag vuurtje. Voeg de vis en garnalen toe en laat ze 5 minuten garen.
- Strooi de basilicum erover en breng eventueel nog op smaak met peper.