1. Recepten >
  2. Pasta >
  3. Supergezonde verse pastasaus
4 personen
60 minuten

Bereidingswijze:

  1. Maak van het magere gehakt kleine soepballetjes. Breng ze alvast een beetje op smaak.
  2. Snijd de ui en paprika in stukjes.
  3. Doe de olie in een soeppan. Bak hierin de ui en paprika licht bruin.
  4. Snijd ondertussen de knoflook, bleekselderij, courgette en alle tomaten.
  5. Voeg deze toe en laat het even meebakken.
  6. Kook ondertussen de spaghetti volgens de verpakking en bak de "soepballetjes".
  7. Voeg de tomatenpuree, tijm, rozemarijn, zout, peper en paprikapoeder toe aan het groentemengsel.
  8. Voeg het water toe en laat het weer even aan de kook komen.
  9. Pureer de groente massa tot een egale dikke saus.
  10. Serveer de spaghetti met de saus erop. Boven op de saus doe je wat van de balletjes en de olijven en eventueel nog wat geraspte kaas.

 

Tip:

Dit gerecht is ideaal voor de vriezer. Maak daarom het dubbele in een grote pan en portioneer het voor later.

Een scheutje rode wijn en een paar blaadjes basilicum maken deze pasta nog rijker van smaak.

Heb je vragen?

Wacht dan niet. Bel me, stuur me een e-mail of WhatsApp-bericht!