
4 personen
15 minuten
Ingrediënten:
- 250 gr blokjes kipfilet
- 1 ui in ringen
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- Euroma Jonnie Boer sotokruiden naar smaak.
- 2 eetl. Kikkoman sojasaus
- ½ theel. gemberpoeder of 1 cm verse gember kleingesneden.
- 1 Chinese kool in reepjes gesneden
- 100 gr taugé (goed gewassen)
- 80 gr zilvervliesrijst
- 4 eieren
- eventueel nog 1 theel. Sambal oelek
Bereidingswijze:
- Zet 2 liter water op voor de soep en kook hierin de zilvervliesrijst en de kipfilet.
- Kook ondertussen in een ander pannetje de eieren.
- Snijd en was de Chinese kool.
- Snijd de gember, knoflook en de ui.
- Als de rijst klaar is, voeg dan de ui, knoflook, kruiden, sojasaus, gember(poeder), Chinese kool en taugé toe en laat het 5 minuten koken.
- Pel ondertussen de eieren en snijd ze in kwarten. Verdeel deze over de soep.