
2 personen
45 minuten
Ingrediënten:
- 150 gr volkoren noedels
- 1/2 rode peper
- 2 eetl. Kikkoman
- 200 gr tempé
- 1/2 eetl. sesamzaad
- stukje gemberwortel (grootte ca. ½ duim)
- 1/4 komkommer
- 1 paprika
- 250 gr broccoli (een halve stronk)
- 1 dunne prei
- 100 gr oesterzwammen
- 1 eetl. olie
- 1 eetl. citroensap
Bereidingswijze:
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat ze goed uitlekken.
- Maak het stuk peper schoon. Wrijf de peper met een deel van de pitjes en 1 eetlepel sojasaus fijn.
- Snijd de tempé in hele kleine blokjes en meng de peperpasta erdoor.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
- Schil de gember en rasp het fijn.
- Maak de groente schoon. Snijd de komkommer en de paprika in blokjes, de broccoli in roosjes en de prei in ringen.
- Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in stukken.
- Verwarm de olie en bak hierin de tempé kort.
- Roerbak de groente en de oesterzwammen enkele minuten mee tot de groente net gaar is.
- Schep de groente en tempé uit de pan en meng ze door de noedels.
- Roer 1 eetlepel water, de gember, de rest van de sojasaus en het citroensap door het achtergebleven aanbaksel en roer dit los.
- Meng de dressing door de salade en strooi het sesamzaad erover.