
6 personen
50 minuten
Ingrediënten:
- 750 gr knolselderij
- 1,2 liter groentebouillon
- 4 eetl. crème fraîche light
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 2,5 cm gemberwortel
- 2 theel. korianderzaad of 1 theel. gemalen koriander
- 2 theel. kurkuma
- 1 theel. komijnzaad of 1/2 theel. gemalen komijn
- 1/2 theel. chilivlokken
- arachideolie
- zout en peper
- eventueel korianderblaadjes
Bereidingswijze:
- Snijd de knolselderij in blokjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Hak de gemberwortel fijn.
- Maal in de vijzel het korianderzaad, komijnzaad en de chilivlokken tot het heel fijn is.
- Doe in een soeppan een beetje olie en verwarm het.
- Bak hierin de gemalen kruiden op laag vuur tot het lekker gaat geuren.
- Voeg de ui toe en laat met deksel 5 minuten fruiten.
- Voeg gember en knoflook toe en laat 1 minuut meebakken.
- Doe de knolselderij en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Laat de soep 20 minuutjes zachtjes koken.
- Als de knolselderij gaar is, kan de soep gepureerd worden.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in de borden en doe er dan een theelepeltje crème fraîche light in.
Tip:
Voor de liefhebbers kun je een paar korianderblaadjes op de soep leggen.