
2 personen
15 minuten
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 1 tomaat
- 5 takjes koriander (of naar smaak als je er niet van houd)
- 2 lente-uitjes
- 2 eetl. Griekse yoghurt 0% vet
- 1 eetl. zonnebloemolie
- 1 cm verse gember of 2 theel. gemberpoeder
- 1 theel. kurkuma
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Hak de rode peper en lente-uitjes fijn en houd deze apart.
- Hak de koriander fijn en houd deze apart.
- Snijd de tomaat in kleine stukjes.
- Verwarm in een anti-aanbak koekenpan de olie.
- Bak de mosterdzaad tot het omhoog springt. Zet dan het vuur laag.
- Voeg al roerend de gember en kurkuma toe, daarna de tomaat toevoegen en bak het een minuut.
- Klop ondertussen de eieren met een mespunt zout in een kom schuimig.
- Zodra de tomaat goed warm is, voeg je de eieren toe.
- Als de onderkant van de omelet gaar is, keer het dan voorzichtig om met behulp van een deksel.
- Is de omelet gaar, verdeel het over de borden en strooi de koriander erover.
- Er mag een eetlepel Griekse yoghurt op de omelet.
- Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.