
4 personen
20 minuten
Ingrediënten:
- 200 gr volkoren couscous
- 400 gr gerookte kip
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1/2 theel. gemalen kaneel
- 1/2 theel. gemalen komijn
- 1 biologische citroen
- druppeltje zoetstof
- 1 rode peper
- 2 eetl. olijfolie
- peper en zout
- verse munt
- verse koriander
- 8 ontpitte zwarte olijven
- 2 rode paprika’s
- 1 groene paprika
- 1 komkommer
Bereidingswijze:
- Bereid de couscous volgens de verpakking.
- Snijd de kip in reepjes en doe het in een mooie schaal.
- Snijd de olijven in schijfjes.
- Snijd de paprika’s in stukjes.
- Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snijd het in blokjes. Doe de groenten in de schaal.
- Snipper het ui, pers de knoflook, verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snijd deze in dunne ringen. Doe deze in aparte schaal om de dressing in te maken.
- Boen de citroen goed. Snijd de citroen in de helft. Snijd de ene helft in dunne plakjes. Rasp van de andere helft de schil, alleen het gele, tot ongeveer 1 eetlepel vol. Pers de rest uit voor 1 eetlepel sap. Doe dit bij het ui-mengsel.
- Voeg daaraan toe de specerijen, de zoetstof en de olie.
- Knip wat verse munt en koriander naar smaak en doe dit bij de ingrediënten voor de dressing. Breng de dressing op smaak met wat zout en peper.
- Meng de couscous met de kip en groenten.
- Schenk de dressing over de couscous en garneer het met citroenpartjes, munt en koriander.